Огласна табла

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Данас је свјетски дан радија

Данас је свјетски дан радија

13.02.2024.

Поводом Свјетског дана радија, ученици ОШ ,,Никола Тесла“, чланови новинарске секције виших разреда, и одјељење I3 разреда,  посјетили су Радио Прњавор.

Угостили су их домаћини, директор Драган Малић, те новинари Маријан Попадић и Марин Маринковић. Детаљно су објаснили ученицима како настаје једна радио емисија, затим колико је важно да тема за емисију буде актуелна, те стрпљиво одговарали на бројна ученичка питања.

Између осталог, сазнали су да је ова медијска кућа започела са радом давне 1984. године и да никад није прекидала рад. На радију се највише слуша музика, углавном поп, затим вијести и сервисне информације, вријеме и стање на путевима. Кроз 12 сати свакодневног емитовања програма, слушаоци се информишу о свим важним културним, спортским, привредним, политичким и другим догађајима. Различити програмски садржаји обезбјеђују да ову радијску станицу слушају све генерације. Веома занимљив податак ученицима је био, да је најслушанија тематска емисија ,,Разговор с поводом“, која се емитује четвртком, од 10 часова, те описивање поступка на који начин се та емисија реализује.

Након што су ушли у студио, ученици су прочитали кратак текст о поводу данашње посјете.

,,Данас је Свјетски дан радија. Установљен је 2012. године у знак сјећања на 13. фебруар 1946. године, када је почео да се емитује програм Радија Уједињених нација. Према истраживању Европске радиодифузне уније, највише повјерења грађани имају у информације које добијају на радију, затим на телевизији и потом са друштвених мрежа.“

Захваљујемо Радио Прњавору на указаном гостопримству!