Огласна табла

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Фудбал у школе

Фудбал у школе

28.10.2022.

Прошле седмице је наша школа била домаћин општинског фудбалског такмичења, тачније пројекта, који се реализује под називом ,,Фудбал у школе“.

Овај пројекат у сарадњи са школама реализује Фудбалски савез РС уз покровитељство Европске фудбалске федерације (УЕФА), а подршку је добио и од Министарства породице, омладине и спорта у Влади РС, Министарства просвјете и културе, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства унутрашњих послова, те Црвеног крста РС.

Под мотом ,,Здраво дијете, здрава школа“ у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда (друге тријаде) из свих општина РС.  Током новембра ће бити одржана регионална, а почетком децембра и финално, републичко такмичење у Бањој Луци.

На општинском такмичењу је учествовало 5 екипа из основних школа (дјечаци): ОШ ,,Никола Тесла“ и ,,Бранко Ћопић“ из Прњавора, ОШ ,,Милош Црњански“ Поточани, ОШ ,,Меша Селимовић“ Лишња и ОШ ,,Свети Сава“ Горњи Смртићи и 2 екипе (дјевојчице):  ОШ ,,Никола Тесла“ и ,,Бранко Ћопић“ из Прњавора.

Ученици ОШ ,,Никола Тесла“ Прњавор побједници су општинског такмичења (у конкуренцији дјечака и дјевојчица), те су се пласирали на регионално.

Захваљујемо свим екипама на учешћу! Честитамо побједницима и желимо пуно успјеха на регионалном такмичењу!