Огласна табла

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Спортски дан у ЈУ ОШ ,,Никола Тесла“

Спортски дан у ЈУ ОШ ,,Никола Тесла“

26.04.2023.

Свјетска здравствена организација ове године обиљежава 75 година рада на унапређењу јавног здравља. Слоган обиљежавања Свјетског дана здравља је Једнакост у здрављу – здравље за све. Циљ ових активности је да се појединци и заједнице оснаже и охрабре да повећају своје друштвено учешће, као и бригу о сопственом здрављу и здрављу заједнице.

Спортским даном, у коме су учествовали сви ученици и радници, ЈУ Основна школа ,,Никола Тесла“ се данас придружила обиљежавању Међународног дана здравља. Овакве активности су у школи практиковане већ годинама уназад и постала је традиција да се мјесец април посвети промоцији здравља и здравих животних навика. На школском игралишту заједнички се вјежбало и надметало у фудбалу, кошарци, одбојци, игри ,,између двије ватре“, прескакању вијаче,  скакању у врећи, штафетним играма…

Такође је организован и квиз знања за ученикеод VII-IX разреда, на коме је 14 учесника одговарало на 64 питања о здрављу и исхрани.  За квиз је било потребно одређено предзнање и општа информисаност, а одлично осмишљена сугестивна логичка питања , понека и шаљива, код ученика су изазвала велику заинтересованост.

Здравље за све подразумијева да сви људи имају добро здравље и испуњен живот у мирном, стабилном и одрживом свијету. На крају овог интересантног дана, присјетићемо се латинске пословице :

,,У ЗДРАВОМ ТИЈЕЛУ – ЗДРАВ ДУХ“