Пројекти

  1. Почетна
  2.  » Пројекти

Пројекат "Школе за 21. вијек"

 

 

 

Укратко о пројекту:

Пројекат „Школе за 21. вијек“ је регионални програм Британског савјета подршке за развој капацитета школа у земљама Западног Балкана како би својим ученицима омогућиле да стекну вјештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. вијека.

 

 

Пројекат "Видео надзор"

Укратко о пројекту:

Крајем фебруара мјесеца школске 2016/2017. године, Савјет родитеља наше школе је покренуо акцију постављања видео надзора у овој установи. Системом за видео надзор покривени су сви ходници у школи и цјелокупно школско двориште.

 

 

Пројекат "SPARKreators"

Укратко о пројекту:

SPARKreators је пројекат којим се жели допринијети смањењу јаза између образовног сектора БиХ и развијених земаља. Прије свега, жеља је младима дати најважније алате за будућност – самосвјесност, критичко размишљање, технолошку писменост и модерни приступ учењу.

 

 

Пројекат "Читалићи"

Укратко о пројекту:

На позив Републичког педагошког завода Републике Српске наша школа се од школске 2016/17. године прикључила пројекту „Читалићи“. Главни циљ овог пројекта је промовисање читалаштва кроз програм развијања и његовања вјештина читања и разумијевања прочитаног, и програм писаног изражавања.

 

 

Пројекат "Енергетска ефикасност"

Укратко о пројекту:

Наша школа у току шк. 2016/17. године, нашла се међу 11 објеката у којима се реализовао Пројекат „Енергетске ефикасности“. Школа је добила нову столарију и фасаду, те пећи за централно гријање и нову расвјету, чиме су се постигле знатне уштеде. Потребна средства обезбједило је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

 

 

Пројекат "Доситеј"

Укратко о пројекту:

Циљ пројекта „Доситеј – еУчење по моделу 1:1“ за основне школе у Републици Српској је промовисање интерактивног учења помоћу ИКТ-а (инфромацијско – комуникационих технологија) и улагање у учење 21. вијека, као и обједињавање технолошких и педагошких алата са циљем побољшања образовања.