Огласна табла

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Одржана интерактивна радионица

Одржана интерактивна радионица

18.03.2023.

Дана 17. марта 2023. године, у Основној школи ,,Никола Тесла“, одржана је интерактивна радионица, коју је водио књижевник Урош Петровић. Он је аутор више иновативних књига за дјецу и младе, које у себи садрже загонетке и мозгалице и подстичу дјецу да размишљају изван устаљених оквира, како сам аутор каже – за размрдавање вијуга. Дружење је организовала Народна библиотека нашег града, а уприличено је поводом Дана општине.

Књижевник је дјеци, са лакоћом, привукао пажњу својим причама и загонеткама. Причао им је о значају учења свих садржаја јер се стечено знање може примијенити у разним ситуацијама.

Радионици су присуствовали ученици трећих, четвртих, петих, седмих и деветих разреда наше школе. Атмосфера је била весела, дјеца су радо и без страха износила рјешења загонетки, која су ријетко када била тачна. Ученик, који би успјешно ријешио загонетку, награђиван је лоптицом и аплаузом публике.

Дружење са Урошем, настављено је послије радионице у холу школе. Његова креативна радионица, која је личила на позоришну представу, дуго ће се памтити и препричавати међу ученицима.