Огласна табла

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Завршен мурал код ЈУ ОШ ,,Никола Тесла“

Завршен мурал код ЈУ ОШ ,,Никола Тесла“

11.09.2023.

На иницијативу Омладинског центра Прњавор завршено је ових дана осликавање степеница на улазу у нашу школу.  Уз представнике овог Центра, пројекту израде мурала, прикључили су се и ученици, представници Савјета ученика школе.

Дајана Башић, предсједница Oмладинског центра, истакла је сљедеће:

,,Није нам први пут да организујемо активности осликавања разних површина, те смо дошли на идеју да такву замисао спроведемо у дјело и код Основне школе ,,Никола Тесла“. Сваким пројектом се трудимо да нешто ново оставимо у Прњавору, а овог пута смо то успјели у сарадњи са Теом Бороденко, нашом суграђанком. Мурал симболично има 16 балона, јер је Прњавор ,,Мала Европа“ са 16 народа. Одабрали смо да се ова метафора пресликава кроз балоне, јер је балон симбол радости, слободе и шаренила.

Дугујемо велику захвалност школи, која је подржала нашу иницијативу, али и свим учесницима који су вриједно радили са Теом. Ову активност смо реализовали у оквиру пројекта ,,Јачање повјерења и кохезије у заједницама у БиХ“, који финансира ЕУ, Уједињени народи, Мисија ОСЦЕ-а у БиХ и Вијеће Европе.

У наредном периоду припремамо нове активности, највише оних управо на тему ,,Мале Европе“, те позивамо грађане да прате Омладински центар Прњавор на друштвеним мрежама и виде шта то спремамо. Највећи број тих активности усмјереноје ка младима, јер су млади наша примарна циљна група и велики потенцијал ове земље.“

Колектив ЈУ ОШ ,,Никола Тесла“ захваљује Омладинском центру на идеји, труду и ентузијазму са којим улазе у сваки нови пројекат. Њихова посвећеност ономе што раде даје изврсне резултате који су за сваку похвалу.

Слика говори више од хиљаду ријечи, зар не!